De eerste echte stageweek!
Door: simone
Blijf op de hoogte en volg simone
31 Januari 2012 | Rwanda, Shyogwe
Lieve volgers,
Allereerst wil ik iedereen bedanken voor alle leuke en lieve reacties op mijn verhalen. Door de trage internetverbinding is het onmogelijk om iedereen te beantwoorden, maar het is erg leuk om de reacties te lezen, ga dus vooral zo door, haha!
Deze week was de eerste echte stageweek. We zijn mooi rustig begonnen met 2 uurtjes per dag. Dit was voor het begin ook wel genoeg aangezien we ook nog 2 uur moesten fietsen. Op stage ben ik gaan oefenen met de trapnaaimachine. Ik had niet verwacht dat het zo lastig zou zijn! Ik heb nog niet heel veel kunnen oefenen omdat de leerlingen en leraren vaak als ze even geen zin hebben een balspel doen. Toevallig viel dit 2 keer samen met de tijd dat ik er was. Volgende week gaan Dedmer, Gerlin en ik van 10.00 uur tot 15.00 naar stage. Bij Mothers Union ( mijn stageplaats ) heb ik nog een blanke collega. Dit is de Duitse Ilva. Ik kon meteen al lekker met haar kletsen. Dedmer en ik lunchen op school, maar Ilva kan dit helaas niet betalen. Zodat Ilva niet iedere dag alleen hoeft te eten, hadden Dedmer en ik bedacht om 1 keer in de week bij haar thuis te eten. Ze wil graag voor ons koken. Ons leek het ook wel leuk om mee te helpen met koken. We zijn van de week boodschappen met haar gaan doen. We hadden ook een groente waarvan we niet precies wisten wat het was. Toen we de groente open sneden bleek het een pompoen te zijn, maar het leek net een grote dikke courgette. Daar hebben we toen pompoensoep van gemaakt. We hebben ook spaghetti gemaakt. Het was zo fijn om weer eens iets anders te eten! We eten dagelijks 2x bijna hetzelfde. Gelukkig krijgen onze domestiques nu wat lessen om meer variatie aan te brengen.
Deze week hebben we een kleine aardbeving meegemaakt! Ik vond het heel vreemd omdat ik het eerst helemaal niet door had.
Vandaag hadden we domestiquedag. Het was erg interessant om te zien waar ze vandaan komen en wie hun familie is. Sommigen hebben bijna geen familie meer door de genocide. Dat is zo moeilijk voor te stellen. We sloten de dag af met voor alle drie de meiden een tasje en een T-shirt. Daar waren ze heel erg blij mee. Ook hoefden ze deze dag niet voor ons te koken.
Morgen gaan we er weer tegenaan! We startten dan echt en ik ben erg benieuwd hoe het zal verlopen!
Liefs,
Simone
Liefs,
Simone
31 Januari 2012 - 16:50
Claudia:
Siem! Ik ben zo trots op je! Het is super om te lezen wat je allemaal meemaakt! Ik ben super jaloers op je! Zet em op kanjer, en doe voorzichtig. Dikke kus. -
31 Januari 2012 - 20:09
Sieuwke:
Jammer, dat je internetverbinding traag is. Maar wel leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt. Alvast veel succes met stage morgen.
Liefs Sieuwke -
31 Januari 2012 - 21:12
Heleen:
Haai! Echt geweldig jouw verhalen! Ik vind het super om te lezen! Haha weet je nog de pompoensoep van joost? Was ook goed gelukt:) je krijgt nog een dikke knuffel van mijn moeder! Geniet ervan! X -
01 Februari 2012 - 07:37
Jos:
Lieve Simone, het begint op een kook-stage te lijken! Het komt erg gezellig over allemaal. Ben benieuwd hoe het er uiteindelijk echt aan toe gaat volgende week! We blijven je volgen.
Jos -
01 Februari 2012 - 09:21
Roelien:
Lieve Simone,
Wat leuk weer een berichtje, ik vind het zo leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt!:) Wat interessant zo'n domestiquedag, wel verschrikkelijk wat sommigen hebben meegemaakt:(. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met stage:) liefs, x -
01 Februari 2012 - 11:38
Bert G.:
Hoi Simone,
Hoezo niet kunnen oefenen op de trapnaaimachine? Een'aanloopje' van een uurtje of twee op de fiets, moet - dunkt me - toch meer dan voldoende zijn om zo'n apparaat aan de praat te houden?!
Heftig hoor, zo'n confrontatie met de gevolgen van de genocide.
Ik proef tussen de regels door dat je het daar prima naar je zin hebt! Je weet het ook nog eens goed - en héél mooi - te verwoorden. Ga zo door!
Bert
01 Februari 2012 - 15:38
Opa En Oma:
Hoi!!!!!!! Simone.
Heel mooi verslag,kunnen wij ons een beetje voorstellen hoe het daar is.
Oma is jarig geweest,dus het hele huis
vol visite.
Hier vriest het dat het kraakt,s''nacht''
min 10,dus iedereen op de schaats.
We blijven je volgen.
Een dikke tuut van ons. -
04 Februari 2012 - 15:31
Petra:
Oehh echt leuk om te lezen wat je allemaal doet, lijkt me zo eng he een aardbeving pfoee!!! hoop dat je het naar je zin heb lief!! dikke tut xxx -
06 Februari 2012 - 11:10
Jeanette: