Villageday - Reisverslag uit Shyogwe, Rwanda van simone dragt - WaarBenJij.nu Villageday - Reisverslag uit Shyogwe, Rwanda van simone dragt - WaarBenJij.nu

Door: simone

Blijf op de hoogte en volg simone

07 Maart 2012 | Rwanda, Shyogwe

Lieve volgers,

het regenseizoen is nu echt begonnen. We worden bijna iedere dag geteisterd door onweersbuien. Dit is wat minder leuk op de fiets of als we eropuit willen, maar het kan ook heel erg gezellig zijn als we bij elkaar zitten met een filmpje als de stroom weer eens uit valt.
Ondertussen ben ik druk bezig met mijn Afrikaanse kostuum. Zoals ik al had verwacht moet ik van alles aanpassen. Bij de tussenpas was namelijk de rok veel te groot en de tailleband veel te klein. Maar dat is geen probleem, want ik heb hem al aangepast en nu is de rok prima!
Met onze domestiques gaat het erg goed. Ze werken hard, het eten is veel gevarieerder en ook heel belangrijk; ze hebben nu veel meer lol dan voorheen. Een van de domestiques die eerst nauwelijks tegen ons durfde te praten is ook veel opener aan het worden. Geert had nog allemaal matrashoezen in huis staan die gerepareerd moesten worden. Daar ben ik afgelopen week volop mee aan de slag gegaan en ik heb ze dan ook allemaal gerepareerd. Helaas is de stof om nieuwe matrashoezen te maken nog steeds niet geariveerd, maar als het goed is arriveerd het deze week. Tussen de nog te repareren matrashoezen zaten nog wel 3 lappen die groot genoeg zijn om nieuwe matrashoezen van te maken, dus daar ga ik volgende week mee aan de slag.
Zaterdag hebben we met de groep een villageday gehad. Dit betekent dat je een dagje meeloopt met Afrikaanse vrouwen om te ervaren hoe het hier is. s’ Ochtends werden we om 05.15 gewekt, daarna hebben we samen ontbeten en zijn we op weg gegaan. Eenmaal aangekomen hebben we eerst een stukje land omgespit met vreemde scheppen. Daarna hebben we er bonen gepland. Die zijn over 3 maanden klaar. We werden uitgenodigd om ze dan te bekijken, maar dan zijn we alweer in Nederland. Het werk was best zwaar. Wij deden het maar een uurtje en deze vrouwen soms de hele dag! Hierna zijn we water gaan halen. Het pad naar beneden was zo stijl dat iedereen minstens 1 keer is uitgegleden. Aan gekomen bij een van hun huisjes hebben we eerst bonen gepeld. Dit zijn hele mooie bonen met allerlei kleurtjes en patronen en ze lijken op steentjes. Daarna kregen we een warme maaltijd waarvan wij niet eens de helft opkonden en zij wel 3 keer opschepten! ’s Middags hebben we armbandjes gevlochten, dit vond ik echt heel erg leuk. Als afsluiter hebben we die dag nog een drankje op een terrasje gedaan, het was weer een geslaagde week!

Liefs Simone

ps. vanwege erg slecht internet deze keer geen foto's, maar ik beloof dat als het internet volgende week beter is, ik er 2 keer zoveel plaats!

• 07 Maart 2012 - 15:12

Janet:

Fijn dat je het zo leuk hebt! Geniet er maar van. Het is hier vandaag ook regenseizoen, kwam kletsnat thuis hahaha. Kijk uit naar je volgend verslag met foto's!!

• 07 Maart 2012 - 15:34

Jos:

Die matrashoezen schieten niet echt op, hè? Je maakt heel wat mee lees ik wel. Veel plezier en tot een volgende mail.
    Liefs, Jos

• 08 Maart 2012 - 08:39

Heleen:

Haha, denk je naar een warm land te gaan, krijg je alleen maar regenregenregen en nog eens regen. niet zo fijn dus. maar het is nog steed niet zo koud of wel?
    geniet er maar van want hier is het koud! Jammer dat die stoffen maar niet komen, maar wel leuk van je rok!
    Gelukkig kom je alweer bijna terug(A)
    Xxxxxxx heleen